2008. augusztus 28., csütörtök

Tudnivalók a bőrápolásról


Hogy milyen a bőrünk az nagy részt a géneken múlik, de az életmód, a táplálkozás, s természetesen a kozmetikumok is befolyásolhatják a bőr minőségét.

Környezeti hatások
Akik jóba vannak magukkal, egészségesen élnek, étkeznek kevés kozmetikummal, csodaszerek nélkül is fiatalabbnak nézhetnek ki önpusztító életet folytató kortársaiknál.
Sok minden árthat a bőrünknek:
- a tartós kimerültség,
- a folyamatos stressz,
- az éjszakázás,
- a helytelen táplálkozás,
- a káros szenvedélyek (dohányzás, alkohol)
- a nem megfelelő kozmetikumok,
- az egész napos smink,
- a tűző napsugarak,
ezek valamennyien nyomokat hagyhatnak a bőrön.


A szép, egészséges bőr rendszeres ápolást igényel
- naponta meg kell tisztítani a szennyeződésektől,
- védeni kell a szélsőséges időjárási hatásoktól, a környezeti ártalmaktól (tűző napfény, szél, hideg, füst, vegyi anyagok),
- óvni kell a kiszáradástól,
- bizonyos kor után a regenerálásáról, táplálásáról sem árt gondoskodni.

Ahhoz, hogy ne vásároljunk össze-vissza, sokszor teljesen felesleges készítményeket, s főleg, hogy a bennük lévő különféle vegyi anyagokkal ne terheljük a bőrt, nem árt tudnunk, hogy egyáltalán milyen kozmetikumra van szükségünk. Egy azonban biztos: minél több kozmetikumot használ valaki, annál inkább megnő az allergia kialakulásának veszélye.

Nem árt, ha tudjuk
Tévhit, hogy a jó minőségű krémeknek ára van. A Németországban működő fogyasztóvédelmi szervezet (Öko Test Magasin) rendszeresen közzéteszi vizsgálatainak eredményeit, s bizony nagyon sok esetben a piacvezető cégek agyonreklámozott termékeiről derül ki, hogy nem ütik meg jó minősítést, s a legolcsóbb kozmetikum viszi el a pálmát. Ezért is tanácsos a szépségápolószerek vásárlásánál nem csak az árakat, de az összetevőket is összehasonlítani egymással.


Nincsenek megjegyzések: